Projektas „Gėlių namelis“

 Gėlių namelio idėja 

https://artfulparent.com/wp-content/uploads/2015/03/Garden-Crafts-for-Kids-1-520x400.png.webp

Pirmiausia reikėjo su idėja supažindinti vaikus ir juos įtraukti į procesą nuo pat pradžių. Su vaikais aptarėme, jog norint nusipirkti sėklų, bambukinių lazdų, mums prireiks pinigų, tad nuterėme, jog per Kaziuko mugę surinktas lėšas, būtent tam ir panaudosime. Vaikai noriai kūrė darbelius, o juos pardavinėdami, pinigus dėjome į bendrą biudžetą. Baigę prekiauti, visi skaičiavome, kiek pavyko surinkti. Suskaičiavo 9 eurus ir 11 centų.




Nusipirkome kvapniųjų pelėžirnių ir vijoklinių pupelių sėklų. Perskaitę informaciją ant pakelių, sužinojome, kad sėti šias sėklas reikia tiesiai į dirvą. 

Kad vaikai aiškiau įsivaizduotų, kaip turės atrodyti Gėlių namelis (vigvamas), pasiūliau jiems sukurti jo modelį. Pateikiau klausimą: „kiek bambuko lazdų mums reikia? O kaip padaryti, kad statant maketą, lazdelės tvirtai stovėtų? Kas gali atstoti pamatą? Čia prisiminiau, kad nuo ankstesnių veiklų turiu užsilikusio gipso. Tad vaikai pamatė, kaip gali keistis šios medžiagos pavidalas (milteliai , klampi masė, kietas pagrindas). Statydami maketus, vaikai išsiaiškino, kad geriausiai pavyksta  naudojant 7  lazdeles. Vigvamus puošė iš plastilino lipdydami gėlių žiedus, juose „apgyvendino“ plastilininius žmogiukus.




Sušilus orams, gegužės 11 dieną, į talką pasikvietėme mamas ir pradėjome Gėlių namelio kūrimo darbus. Mamos sustatė, sutvirtino, o vaikai puošė rišdami spalvotas audeklo juostas (tuo pačiu įtvirtino ir mazgo rišimą), sėjo pelėžirnius, pupeles. Dar pasodinome ir aukštaūgių jurginų. Vaikai patyrė, kokios skirtingos gali būti sėklos.




Dabar lauksime, kol sėklos sudygs, užaugs ir stiebsis iki vigvamo viršūnės.

O ir kol laukiame, Gėlių (pupų) namelyje žaisti smagu. Jis gali virsti ir vigvamu, ir restorano lauko terasa 😊.

O štai taip mūsų gėlių namelis atrodė vasarą




Comments