eTwinning projektas „Viskas apie mane“

 Besiruošdama projektui „Viskas apie mane“, paruošiau knygą, kurią pildys kiekvienas vaikas.

https://www.canva.com/design/DAEcCIBoIBs/AnR-cjZ2Tuef3keRwEOrOw/view?utm_content=DAEcCIBoIBs&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton&mode=preview





  Nuo šių metų rugsėjo startavo kartu su Kauno l.d. „Klumpelė“ ikimokyklinio ugdymo mokytoja Rita Pileckiene sukurtas projektas „Viskas apie mane“ Projektas skirtas priešmokyklinio amžiaus vaikams, siekiant jiems padėti geriau pažinti save, o tuo pačiu ir savo grupės draugus, bei projekto partnerius. Projekto metu vaikai pastebės savo išvaizdos, charakterio, pomėgių panašumus ir skirtumus, bus sudarytos galimybės susitikti su tam tikrų sričių ekspertais , mokytis bendradarbiaujant, piešiant, tyrinėjant, renkant ir analizuojant duomenis.
Vaikai mokysis vertinti save kaip asmenį, pasižymintį unikaliomis savybėmis bei pripažinti, gerbti kitų norus, toleruoti kitokią nuomonę, elgesį (teisę elgtis savaip), išvaizdą.
Šio projekto metu atliekamų veiklų metu, didžiausias dėmesys bus skiriamas socialinės kompetencijos bei kalbos ugdymui.  
Projektas jau įsibėgėjo ir jame aktyviai dalyvauja partneriai iš Turkijos, Serbijos, Lietuvos (Vilnius, Kaunas, Vilkaviškis, Klaipėda, Elektrėnai). Vaikai piešia save, kuria prisistatymus, tyrinėja, susitinka su specialistais. Pedagogai dalinasi patirtimi, kaip ugdyti vaikų emocinį intelektą. Savo patirtį pateikia bendradarbiaudami ir kurdami elektroninę knygą.


Book titled 'Emocinio intelekto ugdymas/ How we develop children's emotional intellect'



Read this book made on StoryJumper

Susitikimas su gide

Susitikome su Biržų TIC gide, kuri padėjo geriau pažinti savo gimtąjį miestą Biržus.

 Online susitikimas

Spalio 14 dieną, vyko virtualus susitikimas su projekto partneriais. Vaikai pasisakė savo vardus, pristatė savo grupę, sakė eiliuotus pasisveikinimus. Po susitikimo aptarėme, kuom vaikai skiriasi (tamsesnė oda, tamsūs plaukai, rudos akys, kitokia kalba) ir kuom panašūs (mėgsta paišdykauti, kartais neklausyti, visi nori žaisti ir draugauti).
 

Susitikimas su kineziterapeute

Vaikai visada labai mėgsta susitikti su įvairiais specialistais. Vienas iš projekto tikslų - skatinti vaikus pažinti savo galias, išskirtines savybes, pomėgius, talentus, tad ėjome į susitikimą su kineziterapeute ir oro jogos trenere. Vaikai atliko jogos pratimus ir išbandė savo jėgas ant specialios kabančios juostos.

Online piešimas

Projekto partneriai (patys vaikai) išbandė jiems naują įrankį www.agie.io ir bendradarbiaudami piešė Draugystės miestą.

Smagiausia buvo piešti vienu ir tuo pačiu, iš anksto susitartu laiku su Serbijos vaikais😊



Elektroninė knyga




  

Tiriamieji darbai

Partnerių atliktus tiriamuosius darbus, sudėjau į elektroninę knygą
                                                                                             
All about me researches


Comments