Šviesos stalas ir ruduo

 Rudens gėrybės ir šviesos stalas



















Išsinešę į kiemą dubenį su vandeniu, vaikai pridėjo į jį jiems patikusių rudens gėrybių. Beje, prieš tai grupėje kartu pasiruošėme želatiną: 200 gramų želatinos užpylėme vandeniu, vaikai maišė ir stebėjo, kaip ji keičiasi (biri, košelė, guminė). Kadangi želatiną reikia ištirpinti, tai kreipėmės pagalbos į darželio virėjas. Taigi, paruoštas rudens gėrybes sumaišėme su tirpinta želatina ir savaitgaliui palikome šaldytuve. Pirmadienį prasidėjo smagioji dalis - tyrinėjimas.

Kūryba

Naudojome šviesos stalą, kuris keičia spalvas ir rudeninius medžių lapus, kuriuos anksčiau prisirinkome ir šiek tiek palaikytus knygoje - sulaminavau. Pradžioje vaikams pasiūliau juos dėlioti aplink želatinos „tortą“, bet jie patys atrado, kad labai gražiai atrodo, kai lapus smaigsto į pačią želatiną.











Stalo įrankai

Kai jau želatina pradėjo trupėti, daviau vaikams po peilį ir šakutę. Jie pjaustė, ardė, ieškojo, kokios rudens gėrybės slėpėsi želatinoje.











„Terli, perli...“

Kai jau želatina buvo visa sutrupinta, prisiminiau, kad turiu įvairių žnybtukų, kaušelių, jogurto indelių. Vaikai kabino želatinos trupinius, krovė juos į indelius. Dar panaudojome ir nuo eksperimento likusius maistinių dažų tirpalus, kuriuos su pipetėmis vaikai lašino, stebėjo, kaip maišosi spalvos. Na, ir desertui- ant visos tos makliošės užpurškiau skutimosi putų😁.



Comments