Projektas „Pažinkime Lietuvą“

 

  Laukdami Lietuvos valstybės atkūrimo dienos, visi „Genio“ vaikai ir mokytojos vykdė projektą „Pažinkime Lietuvą“. Pirmadienis buvo skirtas kūrybiniams darbams: darželinukai klausėsi skaitomų gražiausių eilėraščių, pasakojimų, padavimų apie savo gimtą šalį, piešė iliustracijas, dekoravo lietuviškas raides. Vaikų piešiniai eksponuojami įstaigos galerijos parodoje, skirtoje lietuvių kalbos dienoms.

   Antradienį sulaukėme svečių, Lašininio ir Kanapinio bei triukšmingai išvarėme žiemą. Savo šalies tradicijų ir papročių puoselėjimas labai svarbus ugdant vaikų pilietiškumą.

   Mėgstamiausia vaikų veikla – konstravimas, tad trečiadienį visi domėjosi, kokių pilių, dvarų, tvirtovių yra mūsų šalyje, o jau tada patys projektavo, kūrė, statė, konstravo savo pilis pilaites. Projektą užbaigėme šventiniu rytmečiu, kur  giedojome himną, dainavome pačias gražiausias dainas Lietuvai, apibendrinome visos savaitės veiklas.

   Projektas „Pažinkime Lietuvą“ ugdė vaikų pilietiškumą, padėjo vaikams įsiminti valstybės simbolius, skatino domėtis svarbiausiais kultūriniais objektais.

Pasibaigus projektui, sukūriau metodinę priemonę „Lietuvos pilys ir dvarai“

„Lietuvos pilys ir dvarai“



  

Comments